14 vjet Fabrika profesionale e biçikletave elektrike

logo-3

Lajme

A janë me qira biçikleta publike e ardhmja e së Ardhmes së Dockless?

A janë me qira biçikleta publike e ardhmja e së Ardhmes së Dockless?

Edhe pse ka qenë në Amerikë dhe Evropë për më pak se një vit, pjesa e biçikletave pa dok po përhapet me shpejtësi në të gjithë botën.

Ajo që filloi në Seattle si një eksperiment i huazuar nga Kina është përhapur që në qytete nga Los Anxhelos në Uashington, DC Dhe ndërsa zyrtarët publikë përpiqen të zgjidhin disa çështje të sapo gjetura logjistike - biçikletat bëhen rrëmujë dhe pjellë në Dallas, për një - operatorët po karikojnë me trendin tjetër në revolucionin pa dok: biçikletat elektrike.


Jump, një fillestar me qendër në Brooklyn, u bë kompania e parë pa doke që hapi biçikleta elektronike kur filloi në DC në Shtator. Muajin e kaluar ai gjithashtu fitoi kontratën e parë për të filluar operimin e biçikletave elektronike në San Francisco. LimeBike zbuloi biçikletën e saj elektronike pa dok në Panairin Elektronik të Konsumatorit të këtij viti në Las Vegas. Kompanitë e tjera, si Spin dhe Motivate, njoftuan pilotët e biçikletave elektronike rreth të njëjtën kohë. Edhe Uber hyri në veprim, duke njoftuar se do t'u lejojë përdoruesve të lokalizojnë biçikletat Jump duke përdorur aplikacionin ride share.

Një varg teknologjish të reja i bën të mundshme këto rrjete në zhvillim të biçikletave elektronike. Zhvillimet në elektronikën e konsumit, të tilla si laptopët, kanë drejtuar bateri të përmirësuara të jonit litium që janë më të lehta dhe mbajnë ngarkesa për më gjatë. Përparimet në GPS dhe sinjalet qelizore e bëjnë më të lehtë gjurmimin e një flote biçikletash rreth një zone të metrosë. Dhe për shkak të kërkesës në rritje në Evropë dhe Azi, përbërës të tillë si sensorë rrotullues dhe motorë janë bërë më të përballueshëm dhe më të lartë në cilësi.

"Komponentët e saktë që janë në biçikletat tona tani, ato përbërës nuk ishin në dispozicion as një vit e gjysmë ose dy vjet më parë," tha Ryan Rzepecki, CEO i Jump. "Biçikletat tona kanë një distancë prej 40 miljesh, gjë që e bën atë që po bëjmë jashtëzakonisht të qëndrueshme."

Shumica e sistemeve pa ndarje të biçikletave kanë një konfigurim të ngjashëm. Riders shkarkojnë një aplikacion telefonik, i cili u lejon atyre të lokalizojnë biçikletat e disponueshme në zonën e tyre. Pastaj ata zgjedhin një biçikletë, futin numrin e saj të identitetit ose rrëshqasin një kod QR dhe ngrihen, duke u mbyllur përsëri kudo që është më i përshtatshëm për ta. Shtimi i biçikletave elektronike e bën procesin pak më të shtrenjtë se zakonisht: Për flotën e saj elektrike, LimeBike kërkon 1 dollarë për një udhëtim dhe më pas një dollar tjetër për çdo 10 minuta përdorimi, që arrin në 4 dollarë për një udhëtim gjysmë ore. Për krahasim, biçikletat e tij konvencionale që punojnë me pedale, ngarkojnë vetëm $ 1 për çdo 30 minuta udhëtim. Kërcimi ngarkon 2 dollarë për gjysmën e parë të orës dhe 7 cent për çdo minutë shtesë.

Ka disa sfida për këtë model, natyrisht, duke përfshirë mënyrën se si të sigurojmë që biçikletat të jenë në dispozicion aty ku njerëzit kanë nevojë për to. Jump mbështetet në ekipet tokësore për të balancuar sistemin e saj. "Komponenti i madh i operacioneve janë djemtë në furgonë që mbledhin biçikleta, servisojnë biçikleta dhe lëvizin biçikleta sipas nevojës," tha Rzepecki. GPS dhe sinjalet qelizore lejojnë ekipet të përcaktojnë biçikletat që nuk kanë lëvizur dhe t'i kthejnë ato në një zonë më të njohur.

prev:
Next: