14 vjet Fabrika profesionale e biçikletave elektrike

logo-3

Blog

Metodat e mirëmbajtjes së motorit elektrik për biçikleta

Metodat e mirëmbajtjes së motorit elektrik për biçikleta

motor elektrik për biçikleta

Ekzistojnë katër pjesë kryesore të një biçiklete elektrike: motori, bateria, kontrolluesi dhe ngarkuesi. Ata janë konsideruar gjithmonë si përbërësit kryesorë të vitalitetit dhe vitalitetit të biçikletave elektrike, dhe rëndësia e tyre është e qartë.

Midis tyre, motori është konvertuesi i fuqisë së një biçiklete elektrike, e cila konverton energjinë elektrike të baterisë në energji mekanike dhe drejton rrotullimin e rrotave elektrike, e cila është ekuivalente me motorin e një makine. Ju duhet të kujdeseni mirë për motorin kur jeni duke hipur, në mënyrë që makina juaj t'ju transportojë më mirë. Sot, unë do t'ju tregoj për mirëmbajtjen dhe masat paraprake të motor elektrik për biçikletë!

motor elektrik për biçikleta

Masat paraprake për përdorim

1. Të gjitha qarqet dhe lidhjet elektrike të motorit elektrik për biçikleta janë projektuar dhe prodhuar nën drejtimin e profesionistëve. Përdoruesit nuk duhet t'i modifikojnë ato, përndryshe dështimet dhe aksidentet (përfshirë pasojat serioze si zjarri dhe aksidentet në trafik) mund të ndodhin.

2. Kur përdorni në ditë me shi, mos e lini motorin të lëvizë në ujë të thellë, e lëre më që sipërfaqja e ujit të tejkalojë pozicionin e boshtit qendror të rrotave të pasme; gjatë përdorimit tuaj, kushtojini vëmendje të kontrolloni statusin e fiksimit të motorit dhe pirunit të sheshtë të pasmë, nëse zbuloni se arra është e lirshme, mbërtheni me kohë ose shkoni në dyqan për ta kontrolluar dhe trajtuar atë.

3. Nëse motori është i nxehtë (mbi 90 ° C), pirja e duhanit, aroma e veçantë, zhurma jonormale ose anomalitë e tjera, ndërpriteni menjëherë operacionin dhe dërgojeni në një dyqan specialiteti për trajtim. Mos e çmontoni motorin vetë.

4. Shmangni drejtimin e biçikletave elektrike nën mbingarkesë, presion të pamjaftueshëm të gomave, ose në shpate të gjata dhe të pjerrëta, përndryshe motori mund të digjet.

5. Qendra e rrotave elektrike nuk duhet t'i nënshtrohet goditjeve të dhunshme dhe biçikleta elektrike nuk duhet të detyrohet të fillojë kur është e bllokuar. Kur biçikleta elektrike nuk mund të ndizet për shkak të pengesave, mos e ndizni në mënyrë të përsëritur dhe ndizni motorin pasi të keni hequr shkakun e bllokimit të biçikletës elektrike.

6. Për ata të pajisur me motorë zinxhir, mos harroni të shtoni gjithmonë vaj lubrifikues në zinxhir. Kjo jo vetëm që mund të zvogëlojë konsumimin e pjesëve të transmetimit, të zgjasë jetën e tyre, por edhe të zvogëlojë zhurmën e transmetimit.

motor elektrik për biçikleta

Rregullat e mirëmbajtjes

1. Kur përdorni biçikletën elektrike, në përgjithësi nuk keni nevojë të mirëmbani dhe mirëmbani pjesët e brendshme të motorit. Ju vetëm duhet t'i kushtoni vëmendje për të kontrolluar statusin e fiksuesve të shpërndarësit të rrotave elektrike të instaluar në pirunin e pasmë. Nëse gjeni ndonjë arrë të lirshme, duhet ta shtrëngoni menjëherë arrën ose t'i kërkoni një profesionisti të kontrollojë dhe të merret me të.

2. Kur motori ndalon së funksionuari, hiqni pluhurin dhe llumin nga motori në kohë, mbajeni motorin të pastër për të parandaluar që vaji dhe uji të mos hyjnë në motor, dhe mos spërkatni direkt me ujë gjatë pastrimit.

3. Kontrolloni nëse tela e plumbit të motorit është gërvishtur dhe nëse ka zhurmë jonormale kur motori është në punë. Nëse është e nevojshme, dërgojeni në një dyqan për trajtim dhe kërkoni nga një profesionist që ta kontrollojë dhe të merret me të.

4. Nëse ka një motor zinxhir, zinxhiri duhet të mbushet rregullisht me vaj lubrifikues.

motor elektrik për biçikleta

Si përmbledhje, ne duhet të kujdesemi mirë për motorin elektrik për biçikletën, në mënyrë që biçikleta elektrike mund të zgjasë më gjatë.

Nëse jeni të interesuar për biçikletë elektrike, mund të na kontaktoni. www.zhsydz.com.

prev:
Next: